Lænde- og rygproblemer

[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span col=”3″]

[mp_code]

Symptomer

Rigtigt mange mennesker går rundt med ondt i ryggen.
Måske er det øverst i ryggen mellem skulderbladene smerterne sidder. Eller midt på eller helt ned ved lænden og korsbenet.
Det kan være du går rundt og har mere eller mindre ondt hele tiden. Du laver øvelser og løber en tur, fordi bevægelse og motion ofte hjælper rigtigt godt. Men i nogle tilfælde hjælper det ikke, eller kan kunne holde smerterne fra døren som så måske vender tilbage.
Det kan også være du jævnligt oplever at du får hold i ryg eller lænd og simpelthen bliver lænket til sengen i en periode.
Smerter ned i benene kan desuden være et symptom på problemer i lænden. Mange kender det som Iskias nerven der er kommet i klemme.
Det kan være du har været ude for en ulykke eller et fald og har slået ryg, skuldre eller hofte, som så giver smerter og ubehag.

[/mp_code]

[/mp_span]

[mp_span col=”3″]

[mp_code]

Årsager

Hvis du ikke har skadet ryg og lænd direkte i et fald eller i en ulykke, er forkert kropsholdning ofte årsagen til dine ryg- og lændeproblemer.
En fod der vender lidt ud af kan være årsag til smerter i ryg eller lænd. Foden drejer i ankelleddet, som drejer underbensknoglen, som vrider knæet som igen drejer låbensknoglen. Det vrider hoften og korsbenet som vrider i ryghvirvlerne hele vejen op til nakken.
Derfor er det utroligt vigtigt at se holistisk på ryg- og lændeproblemer, så du får mulighed for at ændre din kropsholdning og dermed fjerne årsagen til dine problemer.
Overstrakte knæ laver samme “domino effekt”, da de er årsag til et lændesvaj som igen er årsag til forkert bøjning af rygraden.
Et stort lændesvaj giver forkert pres på lændehvirvlerne og kan i værste fald være årsag til diskusprolaps i lænden. Lændesvajet presser desuden organerne fremad i bugen og kan give “strutmave”.
Svajet kan presse på nyrerne, som bliver “stressede” som dermed kan begynde at producere ekstra stresshormon, hvorved du bliver “kunstigt” stresset. De pressede organerne kan ikke arbejde frit og det kan resultere i fordøjelsesproblemer og andre ubalancer.
Det kan være din hofte er skæv. Mange står og hænger på det ene ben og altid det samme ben. Hoften kan derfor blive skæv pga den spænding det giver at hænge på det ene ben. En skæv hofte vil presse på rygsøjlen som kan blive S-formet (Skoliose form). Det giver selvsagt smerter og spændinger og gør desuden ryggen svagere og mere udsat for skader.
Forkerte arbejdsstillinger er ofte årsag til ryg problemer. Når du sidder i samme stilling i for lang tid, spænder du i musklerne som dermed giver smerter.
Ulykker og fald, og fald direkte på “halen”, kan som sagt skubbe til knoglerne i ryg og lænd og give smerter.
Jeg oplever mange gange at gamle fald og ulykker som klienten har glemt er årsagen til de smerter og problemer de oplever.

[/mp_code]

[/mp_span]

[mp_span col=”3″]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_code]

Konsekvenser

Et stort lændesvaj kan med tiden give diskusprolaps og mange smerter til følge. I værste fald invaliditet.
Almindelige spændinger pga forkerte arbejdsstillinger kan udvikle sig til hovedpine eller migræne eller hold i ryg og lænd.
Skæv ryg eller skoliose gør ryggen svagere og mere udsat for skader.

[/mp_code]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_code]

Behandling

Det er utroligt vigtigt at lytte til din krop i tide når det gør ondt i og omkring ryg og lænd eller i benene.
Det er aldrig for sent at gøre en forskel, men der er altid større succes med at behandle helt tidligt i et forløb.
Kranio-Sakral Terapi kan lokalisere nervespændinger og med blide teknikker løsne op for muskler, rette skævheder og dermed sætte nerver og muskelspændinger fri igen.
I et tæt samarbejde med dig forsøger jeg at lokalisere årsagen til smerterne. Ofte handler det om forkert kropsholdning eller arbejdsstilling.
Jeg har set mange pussige årsager, som man måske ikke lige tænker kan være baggrunden for de smerter man oplever.
Jeg er tidligere uddannet Arbejdsmiljørepræsentant og kan vejlede i korrekte sidde og arbejdsstillinger.

[mp_quote cite_url=”#” quote_content=”Du skal altid forbi lægen med dine smerter.”]

[/mp_code]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[mp_span col=”3″]

[mp_code]

Symptomer

Følgevirkninger af stress
Nakkeproblemer og smerter i hovedet
Lænde- og rygproblemer
Smerter i skuldrer, arme og ben

[/mp_code]

[/mp_span]

[/mp_row]