Kranio-Sakral Terapi

Hvad er Kranio-Sakral Terapi – KST.

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid og behagelig behandlingsform, hvor det er muligt, at komme til at føle en dyb afslapning i krop og sind. De blide teknikker giver din krop mulighed for at slappe helt af under behandlingen, fordi du ikke ligger og tænker på, om det mon snart gør ondt.

Kranio=kraniet og Sakral=korsbenet nederst på ryggen indeholder det centralenervesystem bestående af hjernen og rygmarven.  Fra hjerne og rygmarv løber nervetråde der styrer organer og muskler m.m.
En del af Centralnervesystemet hedder “Det Parasympatiske Nervesystem”. Den del af nervesystemet er bla. ansvarlig for nerveforsyning til 80% af alle vores organer og skal være aktivt og velfungerende for, at vores krop kan slappe af og regenerere efter stress og belastninger af kroppen.
Det Parasympatiske Nervesystem kan blive klemt, presset eller “stresset” hvis du er skæv, har muskel spændinger, er faldet eller har været ude for en ulykke. Eller hvis du er stresset
Babyer kan blive skæve og få spændinger under fødslen, som på samme måde belaster Det Centrale Nervesystem.

Nervesystemet, muskler og organer er omfattet af bindevæv. Bindevæv kan være meget fint og tyndt, men kan også være lige så tykt som en tommelfingernegl. Bindevævet bliver spændt hvis der er ubalancer.

Børnene

Børnene er vores kæreste eje og en af mine fornemmeste opgaver er, at hjælpe børn og babyer og familien som helhed. Jeg behandler derfor hovedsaligt børn og deres forældre.

Behandling af børn foregår helt på barnets præmisser, og det er meget varierende hvor længe en børne behandling tager. Alt fra 10 til 60 minutter kan forekomme alt efter barnets alder og sensitivitet.
Jeg giver mig tid til at skabe tillid til dit barn. Babyer kan, hvis det er mest trykt, ligge hos en forælder.
De lidt større børn er ikke meget for at lægge sig ned. Dem leger jeg mig tit gennem en behandling med.
Det er min erfaring, at det først er ved 4-5 års alderen de kan begynde at have lyst til at lægge sig ned på briksen.
Jeg kan som regel altid finde en måde at behandle barnet på også selv om det afviser mig og ikke har lyst til at en “fremmed” røre ved det.

Jeg har hjulpet børn og babyer med:
fladt baghoved
spiseproblemer
søvnproblemer
uro/stress
kolik
skævheder og spændinger
smerter, spasticitet

for meget gylp
Kiss-Kidd Syndrom
koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, ratsløshed
ADHD

Damp
Aspergersyndrom m.m.

Voksne

Din heling – et fælles ansvar

Det meget vigtigt for mig at afdække din kropsholdning og eventuelle “dårlige” vaner, som kan være årsag til dine gener eller som kan forhindrer en fuldstændig heling efter en ulykke eller et fald.

Behandlingen er et tæt samarbejde med dig. Uden din indsats, kan det være svært at komme helt i mål. Jeg oplever at kropsholdning altid er en meget vigtig faktor i mine klienters problemer.

  • “Charlie Chaplin” fødder kan give smerter i knæ og lænd, fordi dine led får en forkert belastning og bliver brugt forkert.
  • Overstrakte knæ medfører ofte et lændesvaj, som kan presse på organer og give smerter i lænd, ryg og nakke. Du får desuden en større mave af et lændesvaj. Maven kan du gøre mindre med en korrekt kropsholdning.
  • Skuldre der er trukket fremad “lukker” din torso og presser på lunger og hjerte. Det kan give dårligere lungekapasitet eller forstyrrelser i hjerterytmen.
  • “Taber du hovedet” f.eks. når du sidder ved din computer? Så kan du få “tantepukkel” og der kommer et stort pres på nerveforsyningen til armene. Det kan give gener som “musearm”, smerter i arme og skuldre eller sovende fingrer. Derudover kommer der en stor spænding i musklerne i kraniekanten som kan give hovedpine.
  • Bider du sammen eller skærer tænder kan det f.eks. give hovedpine eller nervesmerter.Hvis du har haft en ulykke, kan en forkert kropsholdning forsinke eller forhindre at du kan regenerere helt.

Skriv et svar