Kranio-Sakral Terapi

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid og behagelig behandlingsform, hvor det er muligt, at komme til at føle en dyb afslapning i krop og sind. De blide teknikker giver dit nervesystem mulighed for at slappe helt af under behandlingen, fordi nervesystemet ikke bliver “bange” for at det gør ondt, når det møder den blide behandlingsform.

Kranio=kraniet og Sakral=korsbenet nederst på ryggen indeholder det centralenervesystem bestående af hjernen og rygmarven.  Fra hjerne og rygmarv løber nervetråde der styrer organer og muskler m.m.
En del af Centralnervesystemet hedder “Det Parasympatiske Nervesystem”. Den del af nervesystemet er bla. ansvarlig for nerveforsyning til 80% af alle vores organer. Det skal være aktivt og velfungerende for, at vores krop kan slappe af og regenerere efter stress og belastninger af kroppen.
Det Parasympatiske Nervesystem kan blive klemt, presset eller “stresset”, hvis du er skæv, har muskel spændinger, er faldet eller har været ude for en ulykke. Som Neurodivergent er du ofte udfordret i det daglige og vil derfor også have et nervesystem på overarbejde.

Nervesystemet, muskler og organer er omfattet af bindevæv. Bindevæv kan være meget fint og tyndt, men kan også være lige så tykt som en tommelfingernegl. Bindevævet bliver spændt hvis der er ubalancer og spændinger. Kranio-Sakral Terapiens specifikke behandlingsform er er fantastisk til at løsne fastlåst bindevæv.

Børnene

Behandling af børn foregår helt på barnets præmisser, og det er meget varierende hvor længe en børne behandling tager. Alt fra 10 til 60 minutter kan forekomme alt efter barnets alder og sensitivitet.
Jeg giver mig tid til at skabe tillid til dit barn.
Barnet behøver ikke ligge på briksen, eller ligge alene. Det kan sidde eller ligge sammen med en forælder, eller vi kan lege mens jeg behandler. Det kan også få lov at se film imens, hvis det gør barnet trygt og afslappet.
Jeg kan som regel altid finde en måde at behandle barnet på.

Som Neurodivergent med Autisme, ADHD, ADD eller en kombi, handler behandlingen som regel om at mindske så mange uhensigtsmæssige påvirkninger af nervesystemet som muligt. Fyrrere spændinger og skævheder vil mindske stress og gøre nervesystemet mindre udfordret, og du vil dermed føle dig mere i ro og overskud.

Derfor er det meget vigtigt at afdække hvad der er af fysiske udfordringer. Det kan være din kropsholdning skal rettes eller eventuelle dårlige vaner, som at skære tænder eller sidde skævt på en stol skal opdages, så du kan handle anderledes og dermed mindske spændingerne.

Behandlingen er et tæt samarbejde med dig. Med min behandling og supervision, og din indsats, kan du finde vejen til forståelse for dig selv og din krop og dermed bedre passe på dig selv fremover. Det kræver tålmodighed og forståelse for at forandringer sker som en process, og at processer tager tid. Det skal ikke forståes sådan, at du så skal gå hos mig i lang tid og have uendelige behandlinger. Mange gange kan 4-5 behandlinger være nok til at sætte processen i gang. Og mange kommer så tilbage efter opstartsforløbet til opfølgning og “eftersyn” med længere mellemrum, især hvis de har kroniske udfordringer. Men det er meget individuelt og der er ingen facit.

 

Skriv et svar