Ubalancer hos dit barn:
Skævheder og spændinger i kroppen kan opstå ved fødslen. Rettes disse skader ikke, kan barnet være nødt til at skulle kompensere for en skæv krop under opvæksten.
Måske tænker du “Jamen mit barn ser ikke skævt ud og virker ikke til at have ondt, det kan bare ikke sove ordentlig”. Men ofte ligger der en kropslig ubalance bag den adfærd du oplever og børn er mestre i at kompensere for ubalancer i kroppen.
Skævheder i nakken og deres følgevirkninger kaldes Kiss-Kidd Syndrom.
Fald eller ulykker
Dit barn kan desuden få problemer efter voldsomme fald, slag mod hovedet eller ulykker. Her kan kroppen blive slået skæv i bækken, ryg eller nakke. Barnet kan slå hovedet voldsomt og få hjernerystelse.
Nervesystemet får et chok og der bliver pumpet adrenalin ud i kroppen, så kroppen kan yde mere i situationen og Endorfiner som er kroppens eget smertestillende middel. Derfor mærker man ofte ikke hvor slemt faldet er før dagen efter, hvor man kan få rigtigt ondt i kroppen.
Nogle gange retter kroppen sig ikke op igen efter fald eller ulykker, og konsekvensen af den skæve krop vil være de samme som efter fødsels skaderne nævnt ovenfor.
Kiss-Kidd Syndrom er en nyere diagnose brugt blandt fysioterapeuter og Kiropraktorer.
Læs mere om Kiss-Kidd børn her .
Udviklingsproblemer
Uanset om det er fødselsskader, fald eller ulykker eller begge dele der er årsag til dit barns problemer, kan det gå ud over både den motoriske og den sansemotoriske udvikling og have forskellige følgevirkninger.
Dit barn kan være dårligt og sent motorisk udviklet, kan være klodset og have balanceproblemer eller være sen til at kravle eller gå. Det kan have taleproblemer, uro og hyperaktivitet. Det kan lide af fordøjelsesproblemer, få skæv hovedstilling eller være overdreven pylret.
I skolealderen kan barnet opleve at have koncentrationsbesvær, manglende overskud, læse- staveproblemer og ADHD lignende symptomer.
Behandling
“Jeg bruger tid på at skabe tillid til dit barn og behandlingen foregår på dets præmisser og i det tempo der er bedst for barnet.”
Kranio-Sakral Terapi er meget anvendelig til børn pga den blide tilgang.
Mindre børn vil ofte ikke ligge på en briks. Det kommer først omkring 5-6 års alderen. Jeg er vandt til at “kravle” efter børnene i en leg og behandle imens. Mange børn finder ro ved at sidde hos en forælder under behandlingen, mens de leger eller kigger i en bog.
De større børn har som regel ikke noget imod at ligge på briksen, men hvis de er meget urolige eller stressede kan de ofte ikke ligge i særlig lang tid. Nogle gange kun 10 minutter. Det er helt ok. De skal ikke presses til mere end de kan. På den måde virker behandlingen også bedst, da den virker når barnet er mest afslappet. Efter få behandlinger kan de oftest ligge der i længere tid.
En behandling kan derfor vare mellem 10 til 60 minutter alt efter barnets alder og belastning. Men sæt altid en time af til behandling.
Antallet af behandlinger afhænger af mange ting, det kan være fra 1 til 5 behandlinger. Men hvis barnet er mere kronisk ramt af en diagnose, kan behandling med jævne mellemrum være gavnligt.
Andre udfordringer:
Fordøjelsesproblemer
Hovedpine, træthed
Spændinger, skævheder
Stress og angst
Søvnproblemer
Kognitive vanskeligheder f.eks indlæringsproblemer
Se priser her.
Andre problemer Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe
- Ondt i maven
- Autisme
- ADHD
- Sensitive børn
- Ubalancer i kraniet, feks. skævheder
- Forkert tandstilling
- Øjen/synsproblemer
- Øreproblemer
- Forkert kropsholdning, Skoliose
- Sengevædning