Nu skal vi på græs

Jeg ved jeg har sagt det før, men I får den lige igen,
den om Grounding/Earthing – for det er vigtigt viden, synes jeg!

Sommerferien er lige om hjørnet og så er der al mulig grund til at sørge for at blive ladet op – i bogstaveligste forstand. En del forskning viser at vigtigheden af at gå i bare tæer eller med lædersåler er dybt undervurderet. Vi bliver faktisk ladet op af moderjord – i bogstaveligste forstand – når vi går i bare tæer på græs, jord, fortorv eller bader i havet. På Earthinginstitutes hjemmeside kan man læse om og få link til den forskning der ligger bag – http://www.earthinginstitute.net/research/

Vores jord er elektrisk ladet, det tænker vi måske ikke så meget over før vi får stød i frostvejr eller når lynet slår ned.

Man mener at have fundet ud af, at vi gennem fodsålernes mere end 200.000 nervetråde optager elektroner fra jorden, elektroner vi ikke selv kan danne.

Vi er selv opbygget af atomer, så der er derfor intet underligt i, at vores krop er elektrisk ladede. Hver eneste af vores celler er små elektrisk kraftværker og kan derfor modtage elektronerne fra moderjord.

Siden vi i 50´erne holdt op med at gå i lædersåler og begyndte af gå med gummisåler, har vi afskåret os fra vores jord. Og især om vinteren er vi nærmest helt uden kontakt, med mindre vi vinterbader. Og siden gummisålens fremmarch er livsstilssygdommene steget markant!

Elektronerne neutraliserer bla de frie radikaler som er skyld i inflammation i kroppen.
Ud over at nedsætte eller fjerne inflammation viser studier at Grounding/Earthing også

 • Forbedrer søvn
 • Giver mere energi
 • Normaliserer udskillelsen af kortisol (stresshormon)
 • Mindsker stress
 • Giver bedre humør
 • Forbedrer reguleringen af glukose (blodsukker)
 • Forebygger knogleskørhed
 • Forbedrer nyrefunktionen
 • Påvirker skjoldbruskkirtlen
 • Får sår til at hele hurtigere
 • Styrker immunsystemet ift traumer og skader
 • Normaliserer muskelspænding
 • Og har anti-aging effekt

Jeg selv begyndte at grounde i foråret da jeg jeg blev opmærksom på den forskning der lå omkring det. Ved første “opladning” summede det helt op til knæene, og jeg tænkte at det nok var noget jeg bildte mig ind. Men da min meget jordnære mand kunne mærke det samme, var vi ikke i tvivl – vi sad bogstaveligt talt og ladede vores flade vinterbatterier op.

Siden har jeg været meget opmærksom på, at få de bare fødder på græs. Hver gang jeg er i haven, husker jeg, at tage skoene af og lave havearbejde i bare tæer. Det koster lidt ømme fødder til en start, og ikke mindst konstant beskidte fodsåler.

Men min søvn er blevet markant bedre – jeg sover som en sten. Jeg har også mere energi og så må vi se hvad det giver på den lange bane. Men et helbredstjek ved lægen i sidste uge viste i hvertfald de flotteste tal de længe havde set – altså for min alder…

Så ud i sommeren og gå i bare tæer eller bad i havet, det er varmt nok nu.

Jeg er ikke i tvivl – det giver så meget mening for mig. Jeg kan mærke det på min egen krop og jeg kan se logikken i gummisålens indtog og livsstilssygdommenes fremmarch – ikke alt kan skyldes dårligere kost eller mindre motion.

Og tænk hvis det er SÅ let!
Bare at sørge for at grounde og på den måde forbedre dit helbred, dit humør, din søvn og dit stress niveau.
Det er da værd at prøve.

Og det står mig bekendt ikke nogen steder at man ikke må få en Gin og Tonic, mens man sidder der i solen med de bare tæer på jorden og Grounder.

Rigtig god sommer.

Skriv en kommentar