Min søn havde dårlige mave

Det her er historien om, hvordan man nogen gange skal lede efter årsager andre steder end det åbenlyse.

Min søn har Cerebral Parese, som rammer især hans højre ankel og underben, så han går på tå. Lammelsen er opstået på baggrund af en blodprop i hjernen, som han fik under de sidste to måneder i min mave. Ingen ved hvorfor. Men ud over tågangen er han en normalt fungerende dreng, med venner og går i normal skole, hvor han klarer sig rigtigt godt.

Men der er ingen tvivl om, at hans nervesystem er ekstra belastet pga af skaden i hjernen. Både fordi den hele tiden skal bruge ekstra kræfter på at tolke de “forkerte” signaler den sender til foden.
Men også fordi han skulle bruge ekstra kræfter på at følge med de andre i skolegården.

Da han var omkring 6 år begyndte han at få ondt i maven ofte og have meget løs afføring. Han havde desuden en meget kort lunte og havde svært ved at overskue små ting og nej-hatten var altid på.
Det første lange stykke tid gjorde vi ikke noget ved det. Han var jo ikke umiddelbart syg og “måske går det over i morgen” tænkte vi.

Men efterhånden begyndte jeg at se en sammenhæng med mælk, fløde og andre koprodukter, fordi han fik ondt i maven umiddelbart efter at have indtaget det. Og vi tænkte selvfølgelig Laktose intolerance som en mulighed.
Vi fik ham undersøgt ved lægen, men til vores store overraskelse var der intet tegn på intolerance.
I samme periode var jeg i gang med uddannelse indenfor Sygdomslærer ved Karsten Munk Akademiet. Karsten Munk er uddannet Heilpraktiker og har hjulpet tusindvis af mennesker gennem mange år.

Vi konsuleterede Karsten og han så at min søn havde svært ved “at være i sin krop”, fordi han skulle overkomme så meget oppe i sit hoved. Hans nervesystem var meget belastet og det var begyndt at vise sig som et følsomt tarmsystem. Det fungerede ikke optimalt og reagerede især på mælkeprodukter, og det virkede som om tarmen ikke kunne finde ud af at nedbryde dem, med smerter og diarre som følge.

Vi fik anbefalet et par homøopatiske midler af Karsten. Et der skulle styrke nyrerne, (fordi det er dem der producere stress hormoner og hvis de er belastede kan de ikke overkomme så meget). Og et middel der kunne give ham mere ro i nervesystemet. I løbet af 14 dage skete der en mærkbar ændring i maven, og hans afføring begyndte at blive normal. Vi understøttede desuden med ekstra B6* vitamin, som hjælper krop og psyke til at få mere overskud. Vi så meget hurtigt en dreng, der fik større overskud og begyndte at skifte nej-hatten ud med ja-hatten.
I dag, mange år efter, kan han sagtens tåle mælkeprodukter igen, og har en normalt fungerende mave. Han får i dag en vitaminpille, ekstra B vitaminer og en B6 for at holde ham på rette kurs og give ham ekstra overskud.

Forløbet med min søn har fået mig til at forstå, at man nogen gange skal finde årsagen til et symptom et sted, som ikke lige er oplagt.
For at få afklaring på det, kan man feks. søge hjælp ved en god Heilpraktiker eller veluddannet naturbehandler. Og du skal selvfølgelig også forbi lægen.
Men Kranio-Sakral Terapi hjælper også et belastet nervesystem til at falde til ro, så “underlige” symptomer kan forsvinde.

*(B6 må kun gives sammen med et helt B-kompleks og støttes desuden af en multivitamin pille)