Behandlingsmetode

Stillepunkt

Stillepunkt er meget blide berøringer på kranie eller korsben. Under den blide berøring “holder” jeg på centralnervesystemet og sætter pulsen i Cerebrospinalvæsken en anelse ned. (Cerebrospinalvæsken flyder omkring hjernen og rygmarven, og har som funktion at rense og nære Centralnervesystemet).
Man kan opleve stillepunkt som “at synke ned i madrassen” og man kan føle en tyngde og ro der breder sig i kroppen. Helt teknisk er det hjernens EEG bølger der bliver nedsat til “Alfa-bølger”. Det Parasympatiske nervesystem, som er det nervesystem der får kroppen til at slappe af og hele, aktiveres og kroppen får mulighed for at regenerere.
Stillepunkt er en meget effektiv behandling til en krop i chok efter ulykker, traumer og fald eller hvis man er meget stresset.

Spændinger i muskler og bindevæv

For at løsne op for spændt bindevæv og muskler bruger jeg blide massageteknikker til at løsne det. På den måde har muskler og led mulighed for at give sig og slappe af og blive smidige igen.

Skævheder i knogler og skelet

Hvis der er skævheder i lænd, ryg eller nakke bruger jeg “Ret ryg og nakke teknikker”, som meget blidt kan få hvirvler og bækken til at finde sin rette plads igen. Dette sker ofte ved første behandling, men i en del tilfælde er skader og skævheder så gamle, at det kræver flere behandlinger før din krop er klar til at give slip og rette sig op.

Ubalancer i organer

Har du gået længe med en skæv krop eller en forkert holdning kan dine organer være blevet så presset at bindevævet omkring dem bliver stift og usmidigt. Og måske sidder de ikke helt på sin plads. Nyrer kan f.eks. blive presset ned i kroppen ved en påkørsel bagfra. Måske er fordøjelsen påvirket eller du har meget refluks. Organer kan også bliver påvirket af operationer. Der kan f.eks. opstå adhærancer, en tilstand hvor bindevævet “klistrer” sammen og arvæv opstår. Det kan give mange smerter.
“Organmassage” løsner bindevævet omkring organerne, så de igen får mulighed for at finde sin plads og fungere normalt.

 Spændinger i kraniet

Inden i kraniet sidder hjernen som er vores hovedcomputer. Er bindevævet spændt i kraniet  og omkring hjernen, kan hjernen ikke fungere optimalt. En del af behandlingen går ud på at løsne bindevæv og membraner i og omkring kraniet. Kraniet består af 22 kranieknogler der sidder sammen med meget fast bindevæv. Hvis der er spændinger vil Centralnervesystemet blive påvirket og energitilførslen vil være nedsat. Og som en computer med for lidt RAM vil du føle at du kører på halv kraft. Du har måske været ved lægen, men fejler ikke noget. Kranio-Sakral Terapi kan give dig energien tilbage hvis energitilførslen til Centralnervesystemet igen får lov at flyde frit. Kraniet kan blive skævt og spændt ved ulykker, fald på hovedet eller ved sammenbid. Eller det kan være blevet skævt, hvis du er blevet født med Kiss Syndrom.

En voksen behandling varer 1 time incl vejledning. En børne behandling varer fra 20 min til 45 min alt efter alder og hvor meget barnet kan klare. Selvom behandlingen er blid er den meget effektiv og trættende især den første gang og barnet siger ofte selv fra når det har fået nok behandling.